A Bognár Család

Szeretettel üdvözöljük honlapunkon Kedves Vendégünk!

"Együtt minden könnyebb"

A Bognár család családi vállalkozásának története 1989-ben kezdődött, amikor a családfő, Bognár László  a rendszerváltást követően - megvette az egykori MGTSZ üzemi konyhát, amelynek 1977 augusztusa óta volt a vezetője. Az akkori idegenforgalmi hiányosságokat figyelembe véve egy önálló, helyi ízeket felsorakoztató étterem kialakítására törekedett, amely az év minden napján várja az Őrségbe látogató turistákat. Segítő családtagjaira, barátaira támaszkodva 1990-ben Bognár László Étterem néven megnyitotta az éttermét Őriszentpéteren.

Az étterem személyzete az induláskor 3 fő szakács, közülük felesége Erika, mint főszakács, illetve lánya Orsolya, mint felszolgáló segítette törekvő munkáját. Az ízletes ételeknek, a családias hangulatnak és a színvonalas kiszolgálásnak köszönhetően hamar hírre ment a kis őrségi étteremnek, amelyet az évek során nemcsak hazai, hanem határon túlról érkező vendégek, csoportok is felkerestek.

1994-ben az étterem kibővült egy fedett és egy szabadtéri kerthelyiséggel az egyre bővülő vendégkör miatt. Ezzel egyidejűleg a személyzet száma is növekedett és a vállalkozásba bekapcsolódott másik lánya Andrea, és fia László, mint felszolgálók.

A vendéglő számos rendezvény helyszíne és szervezője volt az évek folyamán. A családi rendezvények mellett /esküvők, keresztelők, születésnapok, ballagások/ számos helyi őrségi rendezvény /Őrségi Vásár, Tökfesztivál, Fazekas Napok/ és egyéb programok, konferenciák vendéglátását biztosítja. 2002-ben az Őrségi Nemzeti Park avatóünnepségén Orbán Viktor miniszterelnököt, 2007-ben Sólyom László köztársasági elnököt is vendégül látta az étterem.
2002-ben önálló gasztronómiai rendezvényt kezdeményezett Őrségi Vadpörköltfőző verseny címmel, amely az évek folyamán hagyományőrző programmá vált és minden év augusztusában megrendezésre kerül.

2005-ben a családi vállalkozás kibővült egy új vendéglátó egységgel, Zala Parti Betérő Pizzéria névvel. A Pizzéria működtetésében szintén családtagok, barátok vesznek részt.

Bár a kezdés óta lassan már eltelik 27 év, de a Bognár család azóta is az év minden napján várja Kedves Vendégeit az Őrségben, immáron két vendéglátó egységében a Bognár Étteremben és a Zala Parti Betérő Pizzériában.

Ha erre jár, nézzen be hozzánk, sok szeretettel várjuk!

  rendezvenyhelyszinek.hu

Bognár Étterem

9941 Őriszentpéter, Kovácsszer 96.

+36-94-428-027

+36-30-237-2566

Nyitva tartás:

Egész évben

10.00 - 22.00